Spring naar inhoud

Wat kost een schilder?

schilder

Als je woning aan een nieuwe laag verf toe is kun je dit natuurlijk zelf doen maar het is een grote klus om zowel de buitenkant als de binnenzijde van je woning volledig nieuw in de verf te zetten. Je kunt er ook een professionele schilder voor inschakelen zodat je zeker weet dat de klus goed geklaard wordt en je huis er weer uitziet om door een ringetje te halen.

Waarom een schilder inschakelen?

Als je binnen in de woning schilderwerk hebt kun je dit natuurlijk zelf doen maar het is lang geen slecht idee om dit over te laten aan een professioneel bedrijf. Het zal je uiteindelijk financieel gezien meer kosten dan wanneer je het zelf doet maar schilderwerk is niet altijd even eenvoudig om te doen en kost je veel tijd. Als je graag schildert en er handig in bent scheelt dit wel maar een professioneel bedrijf kan het veel sneller dan jijzelf. Daarnaast dien je veel materiaal aan te schaffen zoals de juiste verf, kwasten en rollers enzovoort. Een groot voordeel van het door een schilder te laten doen is dat het netjes gebeurt maar mocht er iets niet goed zijn dan kun je ook op hen terugvallen en mogen zij het probleem voor je oplossen. Zo heb je zelf nergens geen omkijken meer naar.

kosten binnenschilder

Binnenschilderwerk

Heb je een schilderklus binnen die je wilt uitbesteden aan een professionele schilder? Houd er dan rekening mee dat er verschillen bestaan tussen de prijzen die berekend worden. Niet iedere schilder vraagt hetzelfde tarief en daarom is het zaak dat je eerst een aantal schilders met elkaar vergelijkt voordat je er eentje inhuurt. De vergoeding die je aan een schilder betaalt bestaat grotendeels uit loon en daarnaast nog een stukje materiaalkosten. De duurste schilder hoeft niet perse meteen de beste te zijn maar kijk gewoon goed wat ze je bieden. Zorg ervoor dat je er een kiest die het beste bij de klus past. Vraag ook altijd op voorhand verschillende offertes aan. Deze kun je met elkaar vergelijken en zo weet je meteen waar je aan toe bent. Wat duurdere verf kost je dan wel wat meer maar dit betekent ook een betere kwaliteit, een beter resultaat en een langere levensduur.

Bekijk en vergelijke verschillende schilders

Kijk goed wat er gedaan dient te worden in huis. Als je ervoor kiest alles tegelijk te laten doen, weet je zeker dat het bij elkaar past en je er jaren geen omkijken meer naar hebt. Online vind je ook prijzen terug voor bepaalde klussen die in huis gedaan kunnen worden, zoals het schilderen van deuren en kozijnen, muren of plafonds. De gemiddelde kosten die een schilder voor binnenwerk vraagt zie je terug in de volgende tabel.

Soort schilderklus binnen Gemiddelde kosten per vierkante meter
Binnen schilderwerk hout Tussen €30,- en €35,-
Binnen schilderwerk muur sauswerk Tussen €10,- en €15,-
Binnen schilderwerk muur spuitwerk Tussen €6,- en €10,-

buitenschilder

Buitenschilderwerk

Naast schilderwerk binnen is het zeker ook belangrijk buiten de boel goed in de verf te houden. Buiten heeft de verf meer te lijden onder invloed van het weer en het is belangrijk dat je met regelmaat laat schilderen zodat je deuren en kozijnen goed blijven en je er lang mee kunt doen. Een volledig huis laten schilderen aan de buitenzijde is vaak het voordeligst: als je alleen in één keer laat doen kan de schilder er een mooie prijs voor maken omdat ze een grote klus aannemen. De gemiddelde prijzen voor buitenschilderwerk zie je in de volgende tabel.

Soort schilderklus buiten Gemiddelde kosten per vierkante meter
Buiten schilderwerk hout Tussen €35,- en €45,-
Buiten schilderwerk muur Tussen €15,- en €25,-

Woon je in een huizenblok? Informeer dan ook of je buren willen laten schilderen. Op die manier komt alles er hetzelfde uit te zien maar kun je ook korting bedingen omdat het schildersbedrijf voor een grote klus kan komen.

Winterschilder

Het is wijs een winterschilder in te huren als je wilt besparen op de kosten. In de winterperiode (doorgaans van eind november tot eind maart) hebben de meeste schilders minder klussen en werken ze tegen een lager tarief als ze dan toch een klus krijgen. Op die manier kun je geld besparen en het werk is er niet minder om. Een winterschilder kun je laten komen voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Voor buiten gebruiken ze speciale verf als de weersomstandigheden daar naar zijn. In de tabel zie je de gemiddelde tarieven die een winterschilder hanteert.

Soort klus voor de winterschilder Gemiddelde kosten per vierkante meter
Binnen schilderwerk Tussen €22,50,- en €35,-
Sauswerk Niet van toepassing
Spuitwerk Niet van toepassing
Buiten schilderwerk Tussen €25,- en €50,-

Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden vind je op Schilder-nu.nl.

Besparen op de schilderklus

Als je wilt laten schilderen maar er geen groot budget voor hebt kun je op diverse manieren besparen op de kosten van de klus. Zo kun je zelf, zowel voor binnen- als buitenwerk ervoor zorgen dat de ondergrond al schoongemaakt is, er geen scheuren of gaten meer in muren of kozijnen zitten enzovoort. Alles wat je zelf al op voorhand gedaan hebt hoeft een schilder niet meer te doen en daar betaal je dan ook geen uurloon meer voor.

Vergelijk altijd meerdere offertes van schilders uit je regio om te besparen op de kosten. Start hier je aanvraag.

Handige informatie:
Als je woning ouder is dan twee jaar betaal je 9% btw in plaats van het hoge btw-tarief van 21%. Lees er meer over op belastingdienst.nl.

Keurmerken voor schilders:
De betere schilder
Kwaliteitsvakman