Spring naar inhoud

Dakdekker prijzen 2019


Zelf een dak vervangen of repareren is vaak een moeilijke klus. Voor het professioneel bedekken of repareren van een dak kunt u een dakdekker inhuren. Het tarief van een dakdekker kan behoorlijk uiteenlopen. Er zijn diverse factoren die van invloed kunnen zijn op het uurloon van de dakdekker of de totaalprijs voor de totale klus. Wilt u weten wat de dakdekker prijzen zijn voor 2019? In het onderstaande artikel leest u hoeveel een dakdekker per uur gemiddeld kosten, waar deze tarieven op gebaseerd zijn en waar u verder nog op kunt letten.
Benieuwd naar onze prijzen? Vraag gratis een offerte aan.

Navigeer direct naar:

Wat kost een dakdekker per uur?
Prijzen per m2, per type dak
Welke factoren beïnvloeden de prijs
wat kost dakgoten schoonmaken/repareren
Zijn er subsidies voor particulieren?

Wat kost een dakdekker per uur?

Een dak laten repareren of vervangen is vaak een kostbare klus. Voor het berekenen van het bedrag dat u kwijt bent voor het inhuren van een dak kunt u kijken naar wat de kosten zijn voor een dakdekker per uur. Het gemiddelde uurloon van een dakdekker is ongeveer 35 tot 40 uur per uur. Dit is natuurlijk maar een inschatting. Naast het uurloon komt er nog meer bij kijken zoals de materiaalkosten en hoeveel tijd een dakdekker bezig is met het repareren of vervangen van een dak. Om u toch een richtlijn te geven voor de bedragen die een dakdekker per uur rekent kunt u kijken naar het type klus en het aantal m2 van een dak.

Diensten Uurtarief
Onderhoud €30-€35 per uur
Kluswerk €30-€35 per uur
Nieuw dak leggen €30–€45 per uur

Prijzen zijn geverifieerd bij Keradak.nl

Prijzen per m2, per type dak

De prijzen voor een dakdekker is afhankelijk van het aantal m2, het type dak en de omvang van de werkzaamheden. Zo is de gemiddelde prijs in Nederland 5000,- euro voor een nieuw hellend dak, een plat dak scheelt daarentegen veel in prijs en is gemiddeld 3000,- per dak. Dit zijn richtlijnen, het is afhankelijk van de dakbedekking, isolatie en moeilijkheidsgraad van de klus. Is uw dak niet goed te bereiken dan kan het zijn dat er een toeslag wordt gerekend. Om uw concrete richtlijnen te geven is er een gemiddelde prijs voor een dak van 50 vierkante meter berekend. Heeft u een plat dak en wilt u dat met bitumineus bekleden kost u dat ongeveer 40,- per uur. Kiest u voor EPDM of PVC dan kost dan 50,- per uur gemiddeld. Een dak met pannen kost u 60,- per u gemiddeld . Heeft u een schuin dak en wilt u iets bijzonders zoals leien, riet of koper, dan kunt u rekenen op gemiddelde prijs van 75,- tot 90,- euro per uur.

Prijzen per type dak Uurtarief
Bitumen dakbekleding €40-€45 per uur
EPDM €50-€55 per uur
PVC €50-€55 per uur
Leien €75-€90 per uur
Riet €75-€90 per uur
Koper €75-€90 per uur
Dakpannen €60-€65 per uur

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Zoals gezegd zijn er meerdere factoren die de prijs voor een dakdekker beïnvloeden. Een van de eerste factoren is de werkzaamheden die de dakbedekker moet uitvoeren. Het gaat hierbij om het materiaal wat wordt gebruikt. Zo is het leggen van een dak met PVC of bitumen dakbedekking makkelijker en minder specialistisch dan een rieten dak leggen. Daarnaast heeft ook de vorm van uw dak invloed op de prijs. Zo is leggen, repareren of vervangen van een plat dak makkelijker en sneller uitgevoerd dan een hellend dak. De moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden bepalen dus ook de prijs die u betaald voor een dakdekker.

Een andere factor is de omvang van de werkzaamheden, dit houdt niet alleen het aantal vierkante meters in maar ook de omvang van de werkzaamheden in totaliteit. Gaat u het dak bekleden van een twee-onder-kap-woning? Dan kunt u wel financieel voordeel eruit halen omdat de dakdekker maar 1 steiger nodig heeft voor twee daken. Wat u daarnaast misschien niet gelijk zou dekken speelt ook geografische ligging en de ervaring van een dakdekker mee. Woont u in de randstad, dan kunnen de prijzen per uur voor een dakdekker hoger liggen dan wanneer u in de provincie woont. Daarnaast heeft u wellicht wel veel meer aanbod dan in de provincie. Ook de ervaring kan van invloed zijn. Een beginnende dakdekker rekent misschien nog lagere prijzen dan een dakdekker de zijn strepen al heeft verdiend.

Wat kost dakgoten schoonmaken/repareren?

Gaat u uw dak laten aanleggen, repareren of vervangen? Dan is het een slim idee om gelijk uw dakgoot te laten schoonmaken of repareren als er toch steigers staan. Dit komt wel boven op de prijs voor de klus van de dakdekker. Aan wat voor prijzen u dan moet denken De gemiddelde kosten voor een dakgoot te repareren of onderhouden variëren van 50,- per meter tot 200,- per meter. Dit verschilt natuurlijk ook weer per loodgieter wat de exacte kosten zijn. Ook scheelt het wat voor soort materiaal uw dakgoot is. Zo is prijs voor reparatie of onderhoud van een kunststof dakgoot tussen de 50 en 100 euro per meter. Een zinken dakgoot kost alweer bijna het dubbele, de prijs varieert van 75 tot 150,- per meter. Een zinken dakgoot in houten bak begint bij de gemiddelde prijs van 100,- per meter.

Repareren soort dakgoot Kosten per reparatie van dakgoot
Kunststof dakgoot in beugels €90-€110 per uur
Zinken dakgoot in beugels €140-€160 per uur
Zinken dakgoot in houten bak €170-€180 per uur
Dakgoot schoonmaken tot 6 meter hoog Kosten per hoogte lengte of moeilijkheidsgraad
10 meter schoonmaken €40-€50 per uur
30 meter schoonmaken €95-€110 per uur
Dakgoot schoonmaken vanaf 6 tot 7,5 meter Gemiddelde prijs
10 meter schoonmaken €70-€100 per uur
30 meter schoonmaken €145-€165 per uur
Dakgoot schoonmaken vanaf 7,5 meter Gemiddelde prijs
10 meter schoonmaken (steiger) €120-€195 per uur
10 meter dakgoot (hoogwerker) €115-€230 per uur
30 meter dakgoot (steiger) €200-€270 per uur
30 meter dakgoot (hoogwerker) €200-€300 per uur

Zijn er subsidies voor particulieren?

Zo ziet u dat het repareren van een dak wellicht een duur klusje kan worden. Soms kunt u voor het repareren van uw dak een subsidie aan te vragen. U kunt vaak een subsidie aanvragen als u kunt aantonen dat u zichtbare en waardevolle verbeteringen aan uw woning toebrengt. Vaak in combinatie met energiebesparende mogelijkheden. Wordt hierbij uw energielabel verbeterd en komt u in een hogere categorie terecht? Dan kunt u vaak een renovatie subsidie aanvragen. Ook kunt u kijken of er lokale regeling in uw gemeente voor het repareren of vervangen van uw dak.