Spring naar inhoud

Kosten bouwkundige keuring

Kosten van een bouwkundige keuring

Heb je je gedroomde woning gevonden en ben je er helemaal verliefd op geworden? Je gaat een mooie tijd tegemoet. Maar wacht eens even, hoe zit het met de staat van het huis? Dit is wel iets wat je van te voren goed in beeld moet hebben. Door een bouwkundige keuring laten uitvoeren krijg je alles in beeld omtrent de staat van jouw mogelijk nieuwe huis.

Waarom zou je een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

De expert bij wie je een bouwkundige keuring laat uitvoeren heeft genoeg kennis in huis om te weten wat de mogelijke gebreken zijn. Dat is belangrijk om in kaart te hebben, want dat kan je op de lange termijn veel geld schelen. Door problemen voortijdig te weten kun je sneller reparaties uitvoeren en zal je de schade sneller beperkt houden. Overtuigd? Ga naar Huiskeur.nl en plan direct een afspraak in.

Welke kosten kun je precies rekenen voor een bouwkundige keuring?

Men stelt regelmatig de vraag wat nu zo’n bouwkundige keuring gaat kosten. Om een globaal antwoorden te geven moet je uitgaan van zo’n 325 euro tot 500 euro. De prijs is geheel afhankelijk van het aantal vierkante meter van de woning en de speciale verzoeken en wensen van de klant. Kosten die je voor een bouwkundige keuring maakt kun je meenemen in de hypotheek. Dat maakt dat deze kosten aftrekbaar zijn voor de belasting.

Bouwkundige keuring, doen of niet?

Heb je een mooi huis op het oog dan doe je er verstandig aan om een bouwkundige keuring  laten uitvoeren. Kan zeker geen kwaad en je kunt alle vragen aan de expert vragen die je hebt. Loop tijdens de inspectie gewoon met de expert door het huis en vertel al jouw bouwplannen. Op deze manier kan de expert jou adviseren, vertellen wat de mogelijkheden zijn en andere aandachtspunten geven. Belangrijk is dat dit advies je kan helpen tijdens het verbouwen of in contact met de aannemer. Je bent namelijk al op de hoogte van de staat van de woning en kunt over zaken meepraten. Na de afspraak met de expert krijg je een goed overzicht van het rapport over de staat van de woning.