Spring naar inhoud

Asbest verwijderen: wat zijn de kosten?

Asbest verwijderen: wat zijn de kosten?

Het is een rampscenario dat iedereen kan overkomen: asbest aantreffen in je huis. Asbest werd vroeger veelvuldig gebruikt als bouwmateriaal en werd pas rond het begin van het millennium definitief verboden, dus het is in veel huizen nog steeds aanwezig. Het inademen van asbestvezels kan leiden tot ernstige ziektes, waaronder longkanker. Daar komt ook nog bij dat asbest vaak een sluipmoordenaar is; de effecten ervan kunnen zich soms pas voordoen na decennia. Het is dus cruciaal om zo snel mogelijk actie te nemen bij het vinden van asbest, zoals via bedrijven die specialiseren in asbestsanering. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om te weten wat dit je gaat kosten.

Gemiddelde prijzen voor asbestsanering

Asbest verwijderen is niet iets wat zomaar een-twee-drie gedaan is. Het type asbest, de plek van de asbest en de hoeveelheid ervan zijn allemaal factoren die hierbij een rol spelen. Toch kun je bij minimale hoeveelheden wel al uitgaan van een bedrag van minstens €500. Bij extreme hoeveelheden kan dit zelfs oplopen tot meer dan €1000. Bij dit soort bedragen is het misschien verleidelijk om het zelf te proberen te verwijderen, wat vaak wel toegestaan is. Dit is dan wel op eigen risico, dus wees goed voorbereid. Als de situatie toch boven je niveau blijkt te zijn, neem dan alsnog zo snel mogelijk contact op met een bedrijf.

De juiste keuze maken

Uiteindelijk is het definitieve bedrag nog altijd grotendeels afhankelijk van welk bedrijf de klus krijgt. Gelukkig geven veel bedrijven de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Zo kun je snel achterhalen wat het je ongeveer gaat kosten. Gaertner Milieutechniek is een goed voorbeeld van een bedrijf dat voldoet aan dit criterium en specialiseert in onder andere het verwijderen van asbest. Uiteraard is dit bedrijf een van velen, dus wees niet bang om zelf te zoeken naar het bedrijf dat het beste bij jou past.