Spring naar inhoud

Verschillende soorten graafmachines op één rijtje

Verschillende soorten graafmachines op één rijtje

Als je graag een graafmachine zou willen aanschaffen voor eigen gebruik of voor het bedrijf waarin jij werkzaam bent dan gelden verschillende opties. Er is namelijk sprake van een groot en gevarieerd aanbod aan graafmachines waarbij je onderscheid kunt maken op basis van formaat, model en prijs. De graafmachine is geschikt voor technische klussen gezien het draaiende platform, de grote schop en de mechanische arm. Het gewicht van de graafmachine is van groot belang, aangezien dit bepaald wat voor klussen jij uit kunt voeren. Als je geïnteresseerd bent kun jij je verdiepen in een minigraver kopen via PonCompact.nl.

De verschillende typen graafmachines

Er zijn vele variaties beschikbaar onder het aanbod aan graafmachines. Ten eerste een mini-graafmachine, waarmee wordt bedoeld dat het gewicht minder dan zes ton is. Het is een klein voertuig dat gemakkelijk kan worden bestuurd en door kleine ruimtes kan gaan. Voor grote klussen is een minigraver echter niet geschikt. Bij een grote klus moet je namelijk denken aan het inzetten van een middelgrote graafmachine met een gewicht van tussen de 6 ton en de 40 ton. Ten slotte heb je nog een grote graafmachine, bedoeld voor de allergrootste klussen.

Aspecten van de graafmachine

Een belangrijk aspect van de graafmachine is het bedrijfsgewicht, waarbij geldt dat het vermogen van de motor en het bedrijfsgewicht het niveau van de graafmachine bepaalt. Hoe hoger het vermogen, hoe dieper je kan graven. Een ander belangrijk onderdeel is de bodem specifieke druk, waarbij de bodemomstandigheden bepaald worden waarin de graafmachine kan werken. Bij de aankoop is het belangrijk om voldoende informatie over deze aspecten te weten.

Vermogen en rotatiesnelheid

Hoe snel wens je werken bij het gebruik van de graafmachine? Als snelheid een belangrijke factor is kan het helpen om te kiezen voor een graafmachine met een groot vermogen en een snelle rotatiesnelheid. Dit is tevens informatie die vermeld wordt als je ervoor kiest om de gegeven beschrijving van een graafmachine te lezen. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om advies te krijgen van een expert, die jou helpt bij het vinden van een graafmachine die daadwerkelijk aansluit op wat jij nodig hebt.