Spring naar inhoud

Kosten van een houtkachel plaatsen

Kosten van een houtkachel plaatsen

Bij de plaatsing van houtkachels komen diverse kosten kijken. Zo ben je de kosten kwijt van de houtkachel zelf. Deze kosten liggen variërend tussen de 300 en 7400 euro, afhankelijk van het soort en model houtkachel dat je kiest. Wanneer je de perfecte houtkachel hebt gevonden betaal je nog de kosten voor het laten plaatsen van de houtkachel. Wanneer je de houtkachel vrijstaand laat plaatsen in de ruimte betaal je minder dan wanneer de houtkachel ingebouwd wordt. Voor een vrijstaande houtkachel ben je rond de 1000 tot 3000 euro kwijt en voor het laten inbouwen van een houtkachel kun je rekenen op een bedrag van 4000 tot 5000 euro. Hier komt namelijk stucwerk bij kijken voor een mooie afwerking van de houtkachel. 

De voordelen van een houtkachel

Een houtkachel is redelijk betaalbaar vergeleken bij een gashaard. Daarnaast zorgt een houtkachel voor ontzettend veel gezelligheid in de kamer. Een houtkachel kun je daarnaast in elke ruimte plaatsen. Heb je een veranda of een achtertuin? Dan kun je er zelfs voor kiezen om de houtkachel daar te laten plaatsen. Een houtkachel produceert daarnaast veel warmte. Hierbij is het belangrijk om te letten op het vermogen van de kachel. Wanneer je een goed geïsoleerde woning hebt kan een houtkachel zelfs zorgen voor teveel warmte. Wanneer je kiest voor de juiste houtkachel heb je ook geen rookoverlast wanneer je de kachel aanzet. 

Verschillende soorten houtkachels 

Er zijn ontzettend veel houtkachels te vinden in verschillende uitvoeringen en prijsklasse. Je kunt rekening houden met de uitstraling en of deze mooi past in de woning of je kunt kijken naar de prijs en het vermogen van de kachel. Heb je weinig ruimte maar wil je wel een houtkachel? Dan kun je kiezen voor een kleiner model. Wil je de houtkachel in een grote open ruimte plaatsen? Dan kun je kiezen voor een grote houtkachel. Voor een overzicht van kwalitatieve houtkachels kun je kijken bij een kachel winkel. Bij vragen kun je direct professioneel advies krijgen over de aanschaf van een houtkachel. Na het plaatsen van de kachel kun je hier jarenlang plezier mee beleven.