Spring naar inhoud

Lekkage in huis? Dit kun je doen

Heb jij last van lekkage? Soms kun je het zelf oplossen als de lekkage klein is en is ontstaan door een klein gaatje in je dak, maar in de meeste gevallen zal de lekkage veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een lek in de waterleiding en zul je hier wel professionele hulp voor moeten inschakelen van bedrijven zoals VSR Leidingrenovatie.  Als er een probleem is met de waterleiding zal deze goed moeten worden nagekeken en zal deze gerepareerd worden waar deze kapot is gegaan. Soms is dit niet mogelijk doordat de gehele waterleiding beschadigd is en zal deze compleet moeten worden vervangen. Dit kan gebeuren door de waterleiding helemaal af te breken en een nieuwe aan te leggen of je kunt een liner laten installeren die de functie van de waterleidingen zal overnemen. De liner heeft een aantal voordelen ten opzichte van het afbreken en opnieuw installeren van een nieuwe waterleiding.

De Liner

De liner is een systeem die de functie van de waterleidingen zal overnemen. Dit kan worden geïnstalleerd zonder dat de gehele waterleiding zal worden afgebroken. Het installeren van een liner zal veel minder tijd kosten dan het afbreken en opnieuw installeren van een nieuwe waterleiding. Naast dat het minder tijd zal kosten dan het afbreken van je waterleiding en een nieuwe aanleggen is het ook beter voor het milieu doordat er niks zal worden afgebroken en er dus niks weg hoeft worden gegooid. Ook is het goedkoper dan de traditionele manier van het renoveren van waterleidingen.

Waarvoor kan relinen gebruikt worden?

Relinen kan worden toegepast op verschillende gebieden. Denk hierbij aan het riool, standleiding, ventilatiekanalen, rookkanaal en gas- en waterdistributie leiding. Verder maakt het ook niet uit of het of de leidingen verticaal, horizontaal of bochten heeft. Ook kan dit bijna op elk materiaal worden toegepast zoals: PVC, gietijzer, staal, gres, beton en zelfs asbest. Het kan dus eigenlijk op vrijwel alle gebieden worden toegepast en het zal de complete functie van de normale leidingen overnemen. Het relinen van je leidingen is een best simpel proces dat niet heel lang hoeft te duren.

Werkwijze van relinen

Als eerst zullen de leidingen worden nagekeken met een camera van binnenuit en zal er zo worden nagekeken waar de beschadigingen zitten en of er roest in de leidingen zit. Daarna zullen de leidingen worden schoongemaakt met een dunne lange  borstel om zo het roest te verwijderen. Dan worden de liners gemaakt door een soort drukpers en worden deze door middel van hoge luchtdruk geïnstalleerd in de leidingen. De ingang naar de tak pijp wordt opengezaagd met een een soort robot machine en daarna wordt er een laterale verbinding geplaatst met een van te voren gefabriceerd hulpmiddel. Deze laterale verbinding wordt weer met hoge luchtdruk op zijn plaats gebracht net zoals bij de normale liners. Nieuwe verbindingen zullen hierna worden aangebracht aan de al bestaande waterleidingen. Zo heb je een nieuwe waterleiding die wordt aangesloten op je bestaande waterleiding zodat je bestaande waterleiding niet hoeft worden afgebroken. Hoe fijn!