Spring naar inhoud

Waarom regelmatig je dakgoot reinigen?

Wanneer je denkt aan het onderhouden van je huis, zullen veel mensen de tuin benoemen, het schoonmaken van de ramen en ga zo maar door. Hier worden vaak de kleine, maar essentiële dingen compleet over het hoofd gezien. Een van die dingen is het reinigen van je dakgoot. Om waterschade aan je woning te voorkomen is het erg belangrijk om je dakgoot daarom regelmatig te reinigen. In deze tekst gaan we dieper in op het reinigen van je dakgoot zodat je weet hoe dit in zijn werking gaat en hoe je dit het beste kunt regelen.

Wat gebeurt er bij zo’n dakgootreiniging?

Het reinigen van je dakgoot is een belangrijk onderdeel dat je regelmatig zult moeten doen om waterschade of andere defecten te voorkomen. Bij zo’n reiniging worden er dingen zoals vuil, takken en overige items dat hier niet hoort verwijderd.

Zo laat je je dakgoot het beste reinigen

Het reinigen van je dakgoot is iets dat je eventueel zelf zou kunnen doen, maar wat in de meeste gevallen verstandiger is om dit te laten doen. Het kan namelijk best een gevaarlijke klus zijn waarbij je erg zorgvuldig te werk moet gaan. Ook kun je dingen beschadigen wanneer je niet precies weet hoe je te werk moet gaan. In de meeste gevallen is het daarom beter om dit voor je te laten doen. Zo weet je dat alles goed wordt gedaan en heb je hier zelf geen omkijk meer naar. Nu is natuurlijk de vraag waar je terecht kunt om deze werkzaamheden uit te laten voeren. Hierin heb je diverse opties. Zo kun je schoonmaken dakgoot met Univé waardoor je helemaal geen omkijk meer hebt naar het reinigen van je dakgoot. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag aan Univé en word je dakgoot naar afgesproken tijden gereinigd. Een dakgoot reinigen met behulp van Univé biedt daarom gewoon enorm veel voordelen. Hierbij word je dakgoot volledig gereinigd en gecontroleerd op andere defecten. Zo weet je zeker dat je dakgoot goed blijft en dat er geen waterschade zal voorkomen.

Wat zijn de prijzen van zo’n reiniging?

Het is lastig om een vaste prijs aan te geven voor het reinigen van je dakgoot. Deze kunnen namelijk enorm variëren afhankelijk van het type dakgoot, de grootte en de locatie van het huis. Door deze aspecten samen wordt er een prijs berekend. Wel kun je ervan uitgaan dat een losse reiniging vaak tussen de 50 en 150euro zal zijn.