Spring naar inhoud

Wat kan er allemaal in een Big Bag?

Wat kan er allemaal in een Big Bag? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Een Big Bag lijkt op een gewone zak, maar deze is gemaakt van sterker materiaal en heeft een inhoud van één kuub. Big Bags worden voornamelijk gebruikt in de bouw- en tuinsector, maar ze komen ook in andere sectoren voor. In elke sector wordt een Big Bag ingezet voor het vervoer en de opslag van bulkgoederen. Wat er precies in een Big Bag mag en kan, lees je daarom hier!

Wat is een Big Bag?

Een Big Bag is een vierkante, witte zak die gemaakt is van geweven polypropyleen. Dit is een soort kunststof waardoor de Big Bag erg stevig is. Big Bags zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en inhoudsmaten. De meeste Big Bags hebben een inhoud van één kuub, maar er zijn ook Big Bags met een grotere of kleinere inhoud. Big Bags worden voornamelijk gebruikt in de bouw- en tuinsector, maar zijn ook uitermate geschikt voor de agrarische sector of in fabrieken waar voedingsmiddelen verwerkt worden.

Wat mag er in een Big Bag?

Wat er allemaal in een Big Bag mag of kan, ligt aan het type Big Bag dat je gebruikt. Er zijn verschillende soorten Big Bags die elk geschikt zijn voor andere doeleinden. In sectoren waar explosiegevaar een risico is, zijn er bijvoorbeeld antistatische Big Bags verkrijgbaar. Daarnaast is er een speciaal type Big Bag dat geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie. Het verschil tussen dit type Big Bag en anderen is dat er vaak sprake is van ventilatie, waardoor er minder kans is dat de voedingsmiddelen gaan schimmelen. Ook wordt er tijdens het maken van dit type Big Bag rekening gehouden met geldende veiligheidsmaatregelen omtrent voedingsmiddelen. Tenslotte zijn er ook Big Bags verkrijgbaar waarin asbest vervoerd en opgeslagen kan worden.

Een Big Bag kopen

In een Big Bag die wordt gebruikt in de bouw- en tuinsector, mag ook bouwafval en puin vervoert en opgeslagen worden. Ook groenafval dat vrijkomt bij het renoveren van een tuin mag in een Big Bag gestopt worden. Alhoewel het standaard formaat van een Big Bag een kuub is, zijn er ook grotere en kleinere varianten beschikbaar. Hier kun je speciaal een Big Bag voor aanschaffen, maar je kunt ook Big Bags hergebruiken. Welk type Big Bag geschikt is voor jou, ligt dus aan wat je erin wilt vervoeren en opslaan, en in welke sector je werkt!